Als je te maken krijgt met een echtscheiding of andere kwestie in het familierecht, komt er heel veel op je af. Daarbij worden gedragingen vaak gestuurd door emoties. Deskundige begeleiding met oog voor die emoties en kennis van zaken is dan van groot belang. Onderstaand licht ik enkele situaties kort toe.

De ondernemer

Een ondernemer die met een echtscheiding of alimentatiekwestie te maken krijgt, heeft specifieke en deskundige begeleiding nodig.

Lees meer

Het vermogen

Bij een echtscheiding moet ook het vermogen worden afgewikkeld. Er zijn dan vaak grote verschillen bij een gemeenschap van goederen of huwelijksvoorwaarden.

Lees meer

Alimentatie

Het wijzigen of vaststellen van alimentatie (in een echtscheiding) is een zorgvuldig proces, met vaak grote gevolgen voor degene die alimentatie betaalt en ontvangt.

Lees meer

Scheiden

Een echtscheiding is een life changing gebeurtenis. Deskundige begeleiding met kennis van het recht en oog voor de emotie en betrokken belangen, is van groot belang.

Lees meer

De kinderen

In het familierecht nemen de kinderen een bijzondere positie in. Dat geldt vooral in het contact met beide ouders, maar ook de wijze waarop zij in de echtscheiding worden begeleid.

Lees meer